Vem var Jonas?

 

Jonas var vår förstfödde, den 9:e juli 1984 kom han till världen. Han fick tre syskon: Jenny dec-86, Frida nov-89, Fredrik maj-91. Han var en underbar storebror, tog hand om sina syskon men givetvis förekom syskonbråk.
Han var en filosof och tidsoptimist, hatade att passa tider och funderade på livet och dess mening.
Gick grundskolan och sedan Barn-och Fritidsprogrammet, allt med hyfsade betyg.

Han var omtyckt av de flesta, mest tjejer som han gärna pratade med och stöttade när de hade det svårt, vandrade med dom på nätterna eller bara pratade via dator eller telefon.

Han älskade musik, runt honom var det aldrig tyst; Ulf Lundell, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Backyard Babies var några av hans idoler, han var vakt vid Arvikafestivalen 2 år i rad, och gick på konserter.
Men all musik gillade han, från rock till klassiskt.

Han tog studenten -03, fyllde 20 år -04, flyttade hemifrån 1:e dec-04, blev kär i samma veva PÅ RIKTIGT!! Linda heter hon och på inflyttningsfesten den 4:e blev dom ett par.

Jobbade på sin mosters café och var omtyckt av alla arbetskamrater, men sökte nya jobbhela tiden.
Fick jobb som caféansvarig på ett Ungdomens hus som skulle öppna i jan-05 och som han hann och vara med och tycka till om vilken inredning och färg de skulle ha. Ett jobb med hög lön och att arbeta med ungdomar och musik, hans lycka hade inga gränser just då, allt var perfekt!
PANG!!! Jonas blev ihjälkörd av en taxibil när han den 10:december var på väg hem från jobbet, trött och hungrig, han ringde och sa till kompis som han bodde ihop med att: sätt på maten nu kommer jag hem! Han kom inte hem den kvällen och aldrig mer heller! Taxin körde ca 90 på 50 väg, väjde aldig för Jonas, hade han kört 50 eller 70 hade Jonas klarat sej. Nu dog han ögonblickligen, lycklig men hungrig!


Vi saknar vår kramgoa och starka Jonas så att vi snart går i tusen bitar, men egentligen går det inte att sätta ord på smärtan och saknaden.


Jonas vi älskar dej, nu och för alltid!